Verhalen van cliënten

Lees hieronder verhalen van cliënten….

Bijzondere verhalen van cliënten!

Ik ben me meer bewust geworden van wie ik ben.

Weet je, ik vind het leuk om te zien zelfs na maanden hoe ik me alles nog zo goed herinner, voel en ervaar. Ik ben me meer bewust geworden van wie ik ben. Ja, iedere dag ervaar, voel ik bewustwording van alles. Het is fijn om in het NU te zijn.

Annemieke

En toen ging het licht bij me uit….

De week vakantie op Kreta die ik snel ingelast had mocht niet meer baten. Koortsig, verkouden en met barstende hoofdpijn stond ik op maandagmorgen om 07.00 uur in de badkamer paracetamol te slikken. “Ik MOET werken, ik kan me niet permitteren om ziek te zijn, ik ben al teveel afwezig geweest” sprak mijn innerlijke stem me toe. Ik rechtte mijn rug, mijn doorzettingsvermogen en discipline waren al jarenlang mijn trouwe compagnons en daar vertrouwde ik ook nu weer op. Mijn schoudermaat voelde al jaren maat 56 in plaats van de werkelijke maat 36, “Ik ben sterk heb al zoveel meegemaakt, een verkoudheid houdt me niet tegen. Die bespreking met die klant kan ik onmogelijk afbellen, ik moet door!” fluisterde mijn innerlijke stem weer. 

Mijn man zag mijn vlekkerige gezicht en de enorme wallen en stuurde mij gedecideerd – bijna streng – terug naar bed. Na twee dagen “verplichte” rust in bed voelde ik pas hoe intens vermoeid ik was, moe in iedere vezel tot op het bot. Mijn herseninhoud voelde groter dan mijn schedel, zoals een schoen kan knellen op het einde van een winkelmiddag. Gek werd ik van het hoemende geluid in mijn hoofd. Met mijn billen zat ik op de bodem van mijn eigen accu en kon alleen maar huilen-huilen-huilen  

en toen ging het licht bij me uit…..  

Samen met mijn man ging ik dezelfde dag nog naar de huisarts en huilend deed ik mijn verhaal en somde braaf mijn taken op: Ons eigen bedrijf, veel extra zorg voor mijn kinderen, de jarenlange mantelzorg voor mijn hoogbejaarde ouders en hun overlijden, de zorg voor mijn vrijgezelle broer en zijn overlijden, het executeurschap, het regelen van de nalatenschap, de regeltante / vraagbaak / schouder voor alles en iedereen. Nog geen tijd gehad om te rouwen, kortom ik bungelde onderaan mijn eigen to-do lijst. “Nee, ik heb geen tijd om te sporten en ook geen tijd om voor mezelf  iets te doen” antwoordde ik bijna verontwaardigd. “Als ik maar eens wat beter zou kunnen slapen, ik ben iedere nacht tussen 03.00 uur en 04.00 uur wakker en tegen dat de wekker gaat slaap ik in. Gebroken start ik al maanden de dag” snotterde ik verder. 

Burnout luidde de diagnose en met een recept voor slaapmedicatie, de adviezen om veel te wandelen en te sporten en met therapeute Jenneke Endepoel aan de slag te gaan in de pocket, gingen we naar huis. 

Met een wezenloos gevoel liep ik de eerste weken in huis rond of beter gezegd dwaalde ik onrustig als opgejaagd wild rond. Lezen lukte niet,nog niet eens de krantenkoppen. Muziek of TV kon ik niet verdragen, weg met al die externe prikkels! Concentreren op wat dan ook lukte niet, deed alles van de hak op de tak en dan ook nog eens half. Liep de hele dag van alles te zoeken wat ik gedurende de dag kwijt raakte. Kwam – ondanks het met moeite gemaakte boodschappenlijstje voor een pasta gerecht – met van alles terug behalve met de spaghetti. Het bereiden van een maaltijd kon ik niet zonder hulp en dat alles afgewisseld met plotselinge onstuitbare huilbuien om niets. Ik sta bekend als een vlotte prater, maar sprak in wazige taal met onafgemaakte zinnen en doorspekt met engelse woorden omdat de Nederlandse me niet te binnen wilden schieten. Heel vervreemdend, heel wezenloos. 

Hier was ik dus beland, niet langer die sterke zakenvrouw die grote bedrijven adviseerde en 40 man personeel aanstuurde. Die daarnaast het housemanagement voerde en hulp aan familie en vrienden gaf, zoveel ze nodig hadden op wat voor gebied dan ook. Ik voelde me klein, zwak, dom, onzeker, bang en uitgerangeerd. Niet in staat om fatsoenlijk na te denken en zo labiel als een looien deur. Wat is er aan de hand? Hoe diep kan ik nog verder zakken? Hoe kom ik hier ooit uit? Komt het ooit nog goed? Hoe lang gaat dit duren? Waar moet ik in godsnaam beginnen? HELP? Het vloog me naar de strot, ik was nog net niet in paniek… nog net niet. 

En toen was er Jenneke, een rots in de branding. Zowel gespecialiseerd als ervaringsdeskundige in burnout en rouw, precies wat ik nodig had: een geschenk uit de hemel! Ze gaf me van meet af aan rust en vertrouwen dat het wel goed zou komen. Met haar intelligente en empatische aanpak en het palet aan technieken en werkvormen die ze ingezet heeft ben ik weer helemaal de oude. Liever gezegd de oude in een verbeterde versie. Ik ben weer volledig teruggekeerd in ons bedrijf maar nu sta ik bovenaan op mijn eigen to-do lijst en heb volop energie om daarnaast te sporten, te boetseren en te stralen!  Licht uit, spot aan! 

Marjolein

Het is me duidelijk geworden dat ik de meeste antwoorden in mezelf kan vinden

Ik heb een korte periode van overspannenheid ervaren, waardoor ik al een tijd niet heb gewerkt. Ik kwam er achter dat het verlies van een aantal naasten consequenties voor me had. Ik voelde me onzeker over de toekomst, had een gebrek aan zelfvertrouwen, waardoor ik geen stappen kon nemen. Ook kampte ik met slaapproblemen. In de nieuwsbrief van Zero-Point zag ik dat er een nieuwe hypnotherapeute praktijk heeft. Ik heb haar direct een mail gestuurd en kon er die zelfde week nog terecht. 

Het kennismakingsgesprek was heel plezierig en open. Ik heb alles meteen op tafel kunnen gooien. De sfeer was fijn, warm, “gelijkwaardig”, maar met voldoende afstand. Ik voelde me direct op mijn gemak. In het gesprek heb ik direct besloten een traject bij Jenneke te gaan volgen, om zaken in mij aan te pakken.

Het was fijn om verschillende facetten in mij te hebben aangesneden. Er is van alles duidelijk(er) geworden. Misschien had ik gehoopt op meer concrete adviezen, maar het is me duidelijk geworden dat ik de meeste antwoorden in mezelf kan vinden, al zie ik het niet altijd meteen.

De therapie heeft ertoe bijgedragen dat ik me nu veel rustiger voel, vooral in mijn hoofd. Er ‘moet’ niet zoveel meer. Ik ervaar meer zelfvertrouwen en voel me sterker. De hypnosessies waren heel fijn en hebben mij het meest geholpen. 

Op alle vlakken is duidelijk verbetering bij mij opgetreden en nu durf ik de toekomst weer aan. 

Marjet

Ik heb ontzettend veel aan je therapie gehad

Het is alweer even geleden dat we elkaar gesproken hebben, maar ik wil je even laten weten dat ik ontzettend veel aan je therapie heb gehad.
Als je het eea even laat bezinken blijkt dit des te meer. 
D. 

Ik werd snel op mijn gemak gesteld

Het kennismakingsgesprek was open en toegankelijk voor alle vragen. Ik voelde mij direct op mijn gemak. Bij de vervolgsessies wist ik wat ik kon verwachten en dat heb ik als erg prettig ervaren.

Volgens mijn familie en vrienden sta ik nu een stuk positiever in het leven en maak ik het mijzelf een stuk minder moeilijk. Ik heb geleerd dingen los te laten.

Het was een erg prettige en positieve ervaring, waaruit vele levenslessen geleerd kunnen worden.

Sanne

Het schilderij geeft helderheid en compassie met mezelf..

Ik ben het aan gegaan om jou een schilderij te laten maken voor mijn praktijk.Ik heb het geheel losgelaten, hoe en wat, wat eigenlijk wel bijzonder is voor mij. Dat zegt wel iets over het vertrouwen dat ik in je had! 

Je bent begonnen met de intake, vooral luister je goed en laat mij gewoon vertellen. Ik vertel eigenlijk mijn proces, waar ik vandaan kom, waar ik nu sta en waar ik heen wil.

Ik heb je nog na gebeld later omdat ik het gevoel had dat het wat zwaar was en ik niet een donker schilderij wilde……

En na een aantal maanden was het af! Echt spannend want het gaat over mij he.

Je biedt het echt goed aan, je vraagt wat ik ervan vind en wat het me waard is.

Pffff pittig was het voor mij, want daar staat mijn proces geschilderd met alle stukken die er zijn, ook de blinde stukken die weerstand oproepen. Ja ja, toen nog niet bewust maar als ik terugkijk helemaal helder.

Want ja het was best een donker schilderij….waahh…..ik wil zo graag iets lichts aan de wand, veel kleuren en speels en zonnig….maar ik voelde intuitief aan dat dat is wat er is. 

En dan gaat mijn proces in werking, ik praat er met mijn vader over, mijn dochter, mijn man, mijn collega etc. en langzaam gaat het helder worden. Ik stond toen achter die steen, ja te pierewaaien.

En ik kon de linkerhelft niet zien….veel te… Mijn patroon, mijn proces. 

Na een verdiepingsweekend waar aan innerlijke processen gewerkt is, beland ik over de steen naar het mooie rode kleed en kruip naar de linkerhelft van het schilderij.

En zo loopt mijn pad verder steeds meer in contact met de vrouw op de linkerkant. Dierbaar is het geworden het schilderij. En ik kan er naar kijken, gebruik het in sessies omdat iedereen er een verhaal bij kan maken die op zichzelf is gespitst. 

Het schilderij geeft helderheid en compassie met mezelf! 

DANK JE WEL JENNEKE!!!

Caroline

Mijn wens was leren mediteren

Mijn wens was leren mediteren en mijn doel was dat ik het prettig zou vinden om te doen. Verder had ik wat problemen met slapen en dacht dat mediteren daar misschien bij zou kunnen helpen. 

Voor mijn eerste bezoek had het woord therapie wel een beetje een negatieve klank.

Na de intake/kennismaking was dat eigenlijk niet meer belangrijk. 

De sessies waren prettig, ik voelde me vrij alles te vertellen waarvan ik het gevoel had dat het belangrijk was. 

Door in te gaan op mijn persoonlijke wensen, samen met de problemen wat betreft slapen heeft de meditatie begeleiding een heel persoonlijke touch gekregen. 

Ik mediteer nu regelmatig, bijna iedere ochtend en avond. Dat was mijn wens en ik vind het prettig om te doen. 

Ik heb het gevoel dat het slapen beter gaat of dat het niet zo’n probleem meer is als het een keer niet zo goed gaat. 

Arianne Blonk